ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ BADEMLİ VE ETLİ BÖREK

BADEMLİ VE ETLİ BÖREK

8 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bademli ve etli börek tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 450 gr un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta
  • 200 ml su
  • 150 gr soğuk tereyağı

İç harcı için

  • 30 gr tereyağı
  • 50 gr dolmalık fıstık
  • 100 gr kabuksuz badem içi
  • 2 soğan
  • 500 gr kuşbaşı kuzu eti
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı dövülmüş kakule
  • Karabiber

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
Bademli ve etli börek hazırlanışı

30 gr tereyağını tavada eritip dolmalık fıstık ve bademleri kavurun. Kıyılmış soğanları ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin. Etleri ve baharatları ekleyip 20 dakika pişirin. Hamur için, unu ve tuzu hamur yoğurma kabında harmanlayın. Ortasını havuz şeklinde açarak yumurtaları ve suyu ekleyin. İyice karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru buzdolabında 15 dakika bekletin. Hamuru iki eşit parçaya bölün. 15X25 cm’lik dikdörtgenler şeklinde açın. İki hamurun üzerine tereyağının yarısını sürüp katlayın. Buzdolabında 15 dakika bekletin. Hamurları buzdolabından çıkarıp tekrar aynı büyüklükte açın. Üzerlerine kalan tereyağını sürüp tekrar katlayarak buzdolabında 15 dakika daha bekletin. Soğuk hamurları tekrar 15x25 cm ebatlarında açın. Hazırladığınız iç malzemeyi hamur parçalarının birinin üzerine yayın. Diğer hamur parçasını da iç malzemenin üzerine yerleştirin. İki hamuru kenarlarından iyice bastırarak kapatın. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!