ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ TAVUK ETLİ VE SEBZELİ FRİTTATA

Tavuk etli ve sebzeli frittata

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk etli ve sebzeli frittata tarifi için malzemeler

  • 2 haşlanmış tavuk budu
  • 250 gr brokoli
  • 1 havuç
  • 1 çay bardağı haşlanmış tane mısır
  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 4~5 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuk etli ve sebzeli frittata Nasıl Yapılır

Brokoli ve havucu haşlayın. Derin bir kaseye sebzeleri alın. Üzerine elinizle ince parçalar şeklinde kopardığınız tavuk etini ekleyin. Çatal yardımıyla çırptığınız yumurtaları ekleyin. Son larak maydanoz, zeytinyağı, kaşar peyniri, tuz  ve karabiberi ekleyip karıştırın. Yağladığınız muffin kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Not: Frittata’yı muffin kalıplarına doldurarak pişerebilirsiniz. Sunumu kişiye özel ve şık olacaktır.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.