ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ TAVUK ETLİ ÇALI FASULYESİ

Tavuk etli çalı fasulyesi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk etli çalı fasulyesi tarifi için malzemeler

  • 1 kg çalı fasulyesi
  • 500 gr tavuk kanat
  • 3 soğan
  • 2 domates
  • 10 kiraz domates
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Tuz
  • karabiber

Tavuk etli çalı fasulyesi Nasıl Yapılır

Yemek tarifleri arasında en çok tercih edilen çalı fasulyesi...

Çalı fasulyelerinin kılçıklarını temizleyip uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Tavuk kanatlarını yıkayıp süzün. Soğanları soyup zar şeklinde doğrayın. Kiraz domatesleri yıkayıp suyunu süzün.

2 domatesi soyup küp şeklinde doğrayın. Ayçiçeği yağını tencere de ısıtın. Soğanı ilave edip soteleyin. Sırasıyla tavuk eti, fasulye ve küp doğranmış domatesi ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Sıcak suyu ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatıp fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.

Kiraz domatesleri ekleyip 4-5 dakika daha pişirin. Ocaktan alın. Üzerine pul biber serpip sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:50:07

Tarif Mükemmel Ellerinize sağlık arkadaşlar

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.