ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ KATLI AŞ

Katlı Aş

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Katlı Aş Tarifi İçin malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • 1 kg un
  • 2 soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Katlı Aş Nasıl Yapılır?

Unu hamur yoğurma kabına alın. Suyu yavaşça ekleyerek yoğurun. Hamurdan 7 tane beze yuvarlayın. Bezeleri yufka şeklinde açın. Yufkaları bir sac üzerinde veya 170 derecede ısıttığınız fırında pişirin. Pişen yufkaları rulo şeklinde sarın ve rulodan 4-5 cm’lik dilimler keserek tepsiye dizin. İri doğranmış soğan, tuz, bütün tavuk ve suyu tencereye alın. Tavuğu etleri kemiğinden ayrılana kadar 1 saat pişirin. İyice pişen tavuk etlerini elinizle ufalayarak rulo yufkaların üzerine ekleyin. Sıcak tavuk suyunu üzerine gezdirip bekletmeden servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.