Fırında Çıtır Tavuk

Fırında Çıtır Tavuk
21 Ekim 2021
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Fırında Çıtır Tavuk için

Malzemeler

  • 4 parça kemiksiz tavuk but
  • 200 ml krema
  • 2 su bardağı mısır gevreği
  • Tuz
  • Karabiber

Servis için

  • 200 gr ıspanak
  • 30 gr tereyağı
  • Havuç
  • Dolmalık kırmızbiber
Fırında Çıtır Tavuk

Nasıl Yapılır

Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip. Mısır gevreğini mutfak robotunda çekerek ufak parçalar haline getirin ve düz bir tabağa aktarın. Tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın.

Tavuk etlerini önce kremaya sonra mısır gevreğine bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 200 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Haşlayıp tereyağında sotelediğiniz ıspanak, havuç ve dilimlenmiş kırmızıbiber ile sıcak servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo