ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ FIRINDA ÇITIR TAVUK

Fırında çıtır tavuk

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında çıtır tavuk tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 parça kemiksiz tavuk but
  • 200 ml krema
  • 2 su bardağı mısır gevreği
  • Tuz
  • Karabiber

Servis için

  • 200 gr ıspanak
  • 30 gr tereyağı
  • Havuç
  • Dolmalık kırmızbiber

Fırında çıtır tavuk Nasıl Yapılır

Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip. Mısır gevreğini mutfak robotunda çekerek ufak parçalar haline getirin ve düz bir tabağa aktarın. Tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın.

Tavuk etlerini önce kremaya sonra mısır gevreğine bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 200 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Haşlayıp tereyağında sotelediğiniz ıspanak, havuç ve dilimlenmiş kırmızıbiber ile sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.