ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ TARÇINLI PATLICAN KEBABI

Tarçınlı Patlıcan Kebabı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Tarçınlı Patlıcan Kebabı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 5 patlıcan
  • 2 soğan
  • 500 gr kuzu kuşbaşı
  • 5 domates
  • 8 sivribiber
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Tuz
  • karabiber

Kızartmak için

  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı

Tarçınlı Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?

Yemek tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim...

Patlıcanların uçlarını kesip alacalı soyun. Uzunlamasına dörde kesip her parçayı 4-5 cm uzunluğunda doğrayın. Patlıcanların acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletip süzün. Kağıt havlu ile kurulayın. Soğanları temizleyip kıyın. 2 domatesi rendeleyip kalanları kalın dilimlere kesin. Biberleri temizleyip ortadan ikiye kesin.

Zeytinyağını tencerede ısıtıp etleri ilave edin. Etler suyunu bırakıp çekene kadar karıştırarak pişirin. Soğanı ilave edip 5 dakika soteleyin. Tuz, karabiber ve tarçınla tatlandırın. Küp doğranmış domatesi ilave edip karıştırın. 2 bardak sıcak su ilave edip kısık ateşte etler yumuşayana ve suyunu çekene kadar 30 dakika pişirin.

Kızartmak için ayçiçeği yağını tavada kızdırın. Patlıcanları ilave edip iki taraflı kızartın. Sivri biberleri ve kalan domatesleri kızartın. Ayrı ayrı kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.

Etleri sosu ile servis tabağının ortasına yerleştirin. Kenarına patlıcan, sivribiber ve dilimlenmiş domatesleri dizin. Sıcak servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!