ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ SOTELENMİŞ ISPANAKLI KUZU SIRTI

Sotelenmiş Ispanaklı Kuzu Sırtı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sotelenmiş Ispanaklı Kuzu Sırtı Tarifi İçin malzemeler

  • 600 gr kuzu sırtı
  • 500 gr ıspanak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Sotelenmiş Ispanaklı Kuzu Sırtı Nasıl Yapılır?

İki yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber ve kuzu sırtını geniş bir kasede karıştırıp en az 2 saat buzdolabında dinlendirin. Ispanakları yıkayıp suyunu süzün ve iri doğrayın. Kalan zeytinyağını tencereye alarak ısıtın. Ispanakları ekleyin ve suyunu salıp tamamen çekinceye kadar pişirin. Tereyağını ekleyerek eriyinceye kadar bekletin. Unu ekleyip ıspanaklar ile birlikte yüksek ateşte kavurun. Azar azar sütü ilave edin ve orta ateşte birkaç dakika pişirmeye devam edin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Döküm ızgara tavayı ısıtıp etleri önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Sotelenmiş ıspanağı servis tabağına yayın. Etleri üzerine dizerek sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!