ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ SADRAZAM KEBABI

Sadrazam kebabı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sadrazam kebabı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 700 gr kuzu boşluğu eti
  • 200 gr kuyruk yağı
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Sos için

  • 6 ince kıyılmış domates
  • 1 ince kıyılmış soğan
  • 3 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 1 ince kıyılmış kırmızıbiber
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • Tuz
  • Pul biber

Sadrazam kebabı Nasıl Yapılır

Kuyruk yağı, kuzu boşluğu eti, maydanoz, sarımsak, tuz, karabiber ve pul biberi mutfak robotunda kıyma haline getirin. Yassı kebap şişlerine 150’şer gr olacak şekilde geçirin. Kömür ateşinde ya da ızgarada pişirin. Sos için gerekli malzemeleri tavada zeytinyağında kavurun. Sosu servis tabağına alın. Üzerine pişirdiğiniz kebabı yerleştirin ve servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.