Firik Pilavlı Kuzu But

Firik Pilavlı Kuzu But
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Firik Pilavlı Kuzu But için

Malzemeler

  • 1 kuzu kol
  • 1 su bardağı firik
  • 1 soğan
  • Ayçiçeği yağı
  • 15~20 badem
  • 2 portakal
  • Yarım demet maydanoz
  • 1~2 dal nane
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 su bardağı et suyu
Firik Pilavlı Kuzu But

Nasıl Yapılır

Bütün kuzu kolun kemiğini kasabınıza çıkartın. Tuz, karabiber serpip bekletin. Daha sonra firiği iyice yıkayıp süzün. Soğanı yemeklik doğrayıp pilav tenceresinde hafif soteleyin. Üzerine süzülmüş firiği ekleyip kavurun. 2 su bardağı et suyunu ilave edip tuz, karabiber ile tatlandırın. Ocağı kısıp pişirin. Ocağı kapatıp ılınmaya bırakın.Maydanoz ve naneyi ince kıyın. Portakalların kabuklarını rendeleyin. Bademleri irice kıyıp pilava karıştırın. Kemiksiz bütün eti hazırladığınız pilavın üzerine yerleştirip sıkıca sarın. Mutfak ipiyle bağlayıp 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp mutfak ipini kesin. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, vitamin ve mineral bakımından zengin olan sade kuzu but tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo