ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ FİRİK PİLAVLI KUZU BUT

Firik pilavlı kuzu but

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Firik pilavlı kuzu but tarifi için malzemeler

  • 1 kuzu kol
  • 1 su bardağı firik
  • 1 soğan
  • Ayçiçeği yağı
  • 15~20 badem
  • 2 portakal
  • Yarım demet maydanoz
  • 1~2 dal nane
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 su bardağı et suyu

Firik pilavlı kuzu but Nasıl Yapılır

Bütün kuzu kolun kemiğini kasabınıza çıkartın. Tuz, karabiber serpip bekletin. Daha sonra firiği iyice yıkayıp süzün. Soğanı yemeklik doğrayıp pilav tenceresinde hafif soteleyin. Üzerine süzülmüş firiği ekleyip kavurun. 2 su bardağı et suyunu ilave edip tuz, karabiber ile tatlandırın. Ocağı kısıp pişirin. Ocağı kapatıp ılınmaya bırakın.Maydanoz ve naneyi ince kıyın. Portakalların kabuklarını rendeleyin. Bademleri irice kıyıp pilava karıştırın. Kemiksiz bütün eti hazırladığınız pilavın üzerine yerleştirip sıkıca sarın. Mutfak ipiyle bağlayıp 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp mutfak ipini kesin. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, vitamin ve mineral bakımından zengin olan sade kuzu but tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.