Ballı Ve Ispanaklı Biftek

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-

Ballı Ve Ispanaklı Biftek Tarifi İçin malzemeler
- 800 gr biftek
- 1 soğan
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 700 gr ıspanak
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı bal
- Tuz
- Karabiber
- Susam
Ballı Ve Ispanaklı Biftek Nasıl Yapılır?
Biftekleri 2 cm kalınlığında doğrayın. Soğanı rendeleyip derin bir kaseye alın. Rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber, zeytinyağı, bal ekleyip çırpın. Etleri ilave edip karıştırın ve üzerini streç film ile kapatın. 12 saat buzdolabında bekletin. Tavayı ısıtıp etleri yüksek ateşte kavurun. Tereyağı ve suyu ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Ispanakları iri doğrayarak tavaya ilave edin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırıp ocaktan alın. Servis tabağına alıp üzerine susam serpiştirin. Sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR