Ballı Ve Ispanaklı Biftek

Ballı Ve Ispanaklı Biftek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ballı Ve Ispanaklı Biftek için

Malzemeler

  • 800 gr biftek
  • 1 soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 700 gr ıspanak
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı bal
  • Tuz
  • Karabiber
  • Susam
Ballı Ve Ispanaklı Biftek

Nasıl Yapılır

Biftekleri 2 cm kalınlığında doğrayın. Soğanı rendeleyip derin bir kaseye alın. Rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber, zeytinyağı, bal ekleyip çırpın. Etleri ilave edip karıştırın ve üzerini streç film ile kapatın. 12 saat buzdolabında bekletin. Tavayı ısıtıp etleri yüksek ateşte kavurun. Tereyağı ve suyu ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Ispanakları iri doğrayarak tavaya ilave edin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırıp ocaktan alın. Servis tabağına alıp üzerine susam serpiştirin. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo