ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ REZENELİ FENER BALIĞI (MARAHA)

Rezeneli Fener Balığı (Maraha)

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Rezeneli Fener Balığı (Maraha) Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg fener balığı
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 1 demet rezene
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı veya tereyağı
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • Tuz
  • 1 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı su

Rezeneli Fener Balığı (Maraha) Nasıl Yapılır?

Mevsimi sona ermeden sizde balık yemenin keyfine varın. Fener balığını ayıklayın ve iri kuşbaşı doğrayın. Yağı tencereye alın. Soğanı ve havucu ufak doğrayıp tavaya ekleyin ve kavurun. İnce kıyılmış sarımsakları ilave edip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Soğan pembeleşince fener balığını ekleyin ve 10 dakika orta ateşte kavurun.

Rezeneyi ufak doğrayıp ilave edin. Un, limon suyu ve suyu bir kapta iyice çırpıp tencereye ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp çok kısık ateşte 15 dakika daha pişirip dilediğiniz sebzeyle birlikte servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!