Midyeli Meyane Pilavı

Midyeli Meyane Pilavı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Midyeli Meyane Pilavı için

Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 patlıcan
  • 2 domates
  • 250 gr midye içi
  • 2 sivri biber
  • 1 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • 2 su bardağı su

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı
Midyeli Meyane Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin. Tavada ayçiçeği yağını ısıtıp patlıcanları hafif kızartın.
  2. Tereyağını tencerede eritin. Küp doğradığınız domates ve halka doğranmış biberleri tereyağında soteleyin.
  3. Bulguru ilave edip, 2 su bardağı su ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp pişirin. Gerekirse sıcak su ilavesi yapın. Tuz ile tatlandırın.
  4. Pişmeye yakın temizlenmiş midye içleri, patlıcanlar ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip harmanlayın. İki dakika demlendirip sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo