ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ ARMUTLU VE TURPLU SOMON BALIĞI

Armutlu ve turplu somon balığı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Armutlu ve turplu somon balığı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 dal kereviz sapı
  • 1 dal pırasa
  • 1 limon
  • 2 havuç
  • 1 demet maydanoz
  • 4 dal taze kekik
  • 3 dal taze tarhun
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • Tuz
  • 3 kg Karadeniz somonu
  • 40 g turp
  • 150 ml krema
  • 6 armut
  • 40 g tereyağı

Üzeri için

  • Frenk soğanı

Armutlu ve turplu somon balığı Nasıl Yapılır

Kereviz sapı, iri doğradığınız pırasa, kabuğunu soyduğunuz ve dilimlediğiniz limon, iri doğradığınız havuç, yarım demet maydanoz, kekik, tarhun, tane karabiber ve tuzu geniş bir tencereye alın. Üzerine 1.5 litre kadar su ekleyip kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kısıp kapağı kapalı olarak yarım saat daha pişirin. Somon balığını da tencereye ekleyin ve 45 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Balıklar soğuduktan sonra sudan çıkartıp derisi ayırın ve bir servis tabağına alın. Turbun kabuklarını soyup rendenin ince tarafı ile rendeleyip geniş bir kaseye alın. Üzerine kremayı ilave edip karıştırın. Armutları yıkayıp alacalı soyun. Çekirdeklerini çıkartıp 6 yarım ay elde edecek şekilde dilimleyin ve geniş bir tavada tereyağında 4-5 dakika soteleyin. Balığın üzerini iri doğradığınız Frenk soğanı ile süsleyin. Yanında sote armut ve kremalı turp ile sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.