ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ ÜÇ LEZZET ÇORBASI

Üç Lezzet Çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Üç Lezzet Çorbası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 patates
  • 1 pırasa
  • 4 kırmızıbiber
  • 3 diş sarımsak
  • 3~4 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 2 defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Köri

Üzeri için

  • Kruton ekmek
  • Kıvırcık maydanoz

Üç Lezzet Çorbası Nasıl Yapılır?

Kırmızıbiberleri yağlı kağıt üzerine yerleştirip önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında közleyin. Közlenen biberlerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkararak doğrayın. Tereyağı ve ayçiçeği yağını tencerede ısıtın. İnce doğradığınız pırasa ve sarımsakları ilave edip 2-3 dakika kavurun. Kabuklarını soyup küp şeklinde doğradığınız patatesleri ilave edin. 3-4 dakika kavurduktan sonra üzerine 3 su bardağı sıcak tavuk suyunu ekleyin. Defne yapraklarını ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine közlediğiniz kırmızıbiberi ekledikten sonra defne yapraklarını tencereden alın. Yumuşayan sebzeleri ezip pürüzsüz hale getirin. Tuz, karabiber ve köriyi ekleyip karıştırın. 1-2 taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Kruton ekmek ve kıvırcık maydanoz ile süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!