ANASAYFA MUTFAK OKULU PEYNİRLİ ÇUBUKLAR

PEYNİRLİ ÇUBUKLAR

Peynirli çubuklar

Gerekli malzeme
2 tepsi peynirli çubuk için
1 ölçü ev yapımı milföy hamuru
Peynirli karışım için
150 gr eski kaşar peyniri
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 çay kaşığı hardal tozu
2 çay kaşığı kıyılmış taze kekik
1 yumurta sarısı

Rendelenmiş peyniri ve baharatları bir kapta karıştırın. Milföy hamurlarının üzerine yumurta sarısı sürün, peynirli karışımı serpin. Bıçak yardımı ile 20 cm uzunluğunda ince çubuklar kesin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Buzdolabına aktarıp 15 dakika daha soğuması için bekletin. Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 15- 20 dakika kızartın. Fırından alıp oda ısısında soğuyunca servis yapın.



Ev yapımı milföy hamuru
Hamur için
135 gr tereyağı
275 gr un
1 çay kaşığı tuz
150 ml soğuk su
1 çay kaşığı limon suyu



~
Buzdolabından çıkarmış olduğunuz soğuk tereyağını küp şeklinde kesin. Unu eleyip tuzla birlikte harmanlayıp yoğurma kabına aktarın. Buzdolabında 10 dakika soğuyana kadar bekletin.


Buzdolabında bekletmiş olduğunuz unlu karışıma küp şeklinde doğranmış tereyağını ilave edin. Keskin bir bıçak yardımı ile her tereyağı parçasının unla tamamen karışmasını sağlayın. Tereyağı parçaları una bulanmış bir şekilde, parmak uçlarınızla hafifçe karıştırın.


Soğuk su ile limon suyunu bir kapta karıştırın. Bu karışımı hafifçe yoğurmuş olduğunuz hamura ekleyin. Tekrar karıştırın.


Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Yoğurmadan dikdörtgen şeklinde toparlayın ve streç filme sarıp buzdolabında 15 dakika kadar soğumaya bırakın.


Hamuru buzdolabından alıp un serpilmiş tezgahın üzerine yayın. Merdane yardımı ile hafifçe bastırarak tek yönde üç hamle ile düzleştirin.
~

Hamuru üst üste yerleştirerek üçe katlayın. Katlamış olduğunuz hamuru rahatça açılabilecek şekilde üst üste katlamış olmalısınız.


Hamuru pütürsüz olacak şekilde düzleştirin. Eğer tereyağı parçaları pütürlü bir şekilde hamurun içinde gözüküyorsa hamuru tekrar buzdolabına soğutmaya alın. 15 dakika sonra hamurunuz soğumuş olacaktır. 3-4 mm kalınlığında olacak şekilde açın.


Milföy kullanımında püf noktalar!
Milföy hamurunu 1 ay kadar derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Hamuru çözdürmek için dondurucudan buzdolabının alt raflarına alıp bu işlemi gerçekleştirin. Oda ısısında hamuru çözdürmeyin! Hamurun üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra çok ince kıyılmış taze otlar serpebilirsiniz. Hamuru kurabiye kalıpları ile keserek tuzlu bisküvi alternatifi elde etmiş olursunuz. Hamuru tarçın ve esmer şekerle lezzetlendirebilirsiniz. Tatlı sevenler için iyi bir fikir olabilir.




Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.