Portakal Kabuğu Aşureye Ne Zaman Konur?

Portakal kabuğu, aşureye ferahlatıcı bir aroma katmak için genellikle pişirme işleminin sonlarına doğru eklenir. Uzun süre kaynatıldığında acılaşabileceği için, son 10-15 dakikada rendelenmiş ya da küçük doğranmış şekilde ilave edilmesi önerilir. İşte “Portakal kabuğu aşureye ne zaman konur?” sorusunun detaylı yanıtı.
Portakal Kabuğu Aşureye Ne Zaman Konur?
01 Temmuz 2025, 10:10

Portakal kabuğu; hem kokusunu hem de tadını koruyarak tatlıya hoş bir lezzet katmış olur. Dilerseniz portakal kabuğunu önceden biraz kaynatıp süzerek acılığını azaltabilirsiniz. Doğru zamanda eklendiğinde, portakal kabuğu aşureye hem renk hem de taze bir lezzet kazandırır. Peki; portakal kabuğu aşureye ne zaman konur? İşte detaylı yanıtı.

aşure

Aromasını kaybetmemesi için

Portakal kabuğu uzun süre pişirilirse aromasını yitirir, acılaşabilir veya diğer malzemelerin içinde kaybolabilir. Son 10-15 dakikada eklemek idealdir.

Taze tat vermesi için

Aşurenin daha ferah ve hoş kokulu olmasını sağlar.

aşure

Ne zaman ve nasıl eklenmeli?

  1. Aşurenin kıvamı oturmaya başladığında, yani buğday, nohut, kuru fasulye iyice piştiğinde ve meyveler (kayısı, incir, üzüm gibi) eklendikten sonra, ince rendelenmiş veya minik doğranmış portakal kabuğu eklenebilir.
  2. İsterseniz önceden kabuğu kaynatıp süzerek acılığını azaltabilir ve öyle ekleyebilirsiniz.
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo