Mısır Gevrekli Islak Kek Tarifi
Doğal probiyotik gücüyle sindirimi destekleyen, taptaze çileklerle lezzetlenen çilekli kefiri evde kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte kıvamı tam tutan çilekli kefir yapmanın sırları.
Süt (tercihen günlük, pastörize değilse daha iyi fermente olur)
Kefir mayası (tane şeklinde)
Taze çilek
Gerekirse doğal tatlandırıcı (bal, hurma özü, agave vb.)
Yağlı, tam yağlı süt en iyi kıvamı verir.
UHT süt yerine günlük pastörize süt veya çiğ süt tercih et (çiğ süt kullanıyorsanız kaynatıp soğutun).
Daha yoğun ve aromalı bir çilekli kefir için çilek miktarını artırabilir, bir gün buzdolabında bekleterek aromaların oturmasını sağlayabilirsiniz.
Birkaç damla vanilya özü veya biraz rendelenmiş limon kabuğu ekleyerek lezzet katabilirsiniz.