Sütlü Kremalı İncir Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pratik sütlü incir tatlısı için tıklayın.

Sütlü Kremalı İncir Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Sütlü incir tatlısı keki için

Sütlü incir tatlısı kekini ıslatmak için

Sütlü incir tatlısı kreması için

Sütlü incir tatlısı üzerini süslemek için

Sütlü Kremalı İncir Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İncirleri 1 su bardağı ılık sütte 15 dakika kadar bekletin. Daha sonra sütün içinden süzüp zar şeklinde doğrayın. Sütü daha sonra kullanmak üzere ayırın.
  2. Keki için yumurtaları şekerle birlikte köpük köpük olana dek çırpın.
  3. Ayrı bir kapta unu, vanilyayı ve kabartma tozunu harmanlayın.
  4. Yumurtalı karışıma unlu karışımı ilave edin. Spatula ile yumurtaları söndürmeden malzemeleri birbirine yedirin.
  5. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış kelepçeli kare kalıba dökün. Üzerine incirleri serpin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında pişirin.
  6. Kreması için; inciri yumuşattığınız sütü, 1 lt normal sütü, şekeri, unu, vanilyayı ve nişastayı tencerede karıştırın. Kısık ateşte, muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alıp arada bir çırpma teliyle çırparak soğutun. Krema soğuyunca krem peyniri ekleyin. Çırpma teliyle iyice çırpın.
  7. Kek pişince fırından alın. Soğuyunca üzerine önce pekmezi dökün. 10 dakika sonra tahini dökün.
  8. Hazırladığınız kremayı da tahin ve pekmezle yumuşattığınız kekin üzerine yayın. İri çekilmiş ceviz içi ve tarçın karışımı serpip, buzdolabında 3 saat bekletin. Dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Nişastasız Sütlaç
Lotus Krema
Kaşık Tatlısı
Umm Ali Tatlısı
Piliç kazandibi
Diyabetik Muhallebi