Elmalı Muhallebi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Elmalı Muhallebi Tarifi İçin

Malzemeler

Elmalı Muhallebi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Elmaları yıkayıp kabuklarını soyun. Sebze oyacağı ile çekirdekli kısımlarını çıkarın. Elmaları tencereye alıp 1 su bardağı tozşeker ve 1 su bardağı su ekleyerek kısık ateşte pişirin. 
  2. Başka bir tencerede süt ve kalan toz şekeri karıştırıp kaynatın. Bir kasede un, yumurta sarısı ve 2 çorba kaşığı suyu çırpın. Sürekli karıştırarak şekerli süte ilave edin. Karıştırmaya ara vermeden 15 dakika pişirin.
  3. Elmaları servis kaselerine yerleştirin. Ortalarını cevizle doldurun. Sıcak muhallebiyi kaselere paylaştırın. Soğuyunca hindistan cevizi ve cevizle süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Fırında Süt Helvası Tarifi
Malva Puding Tarifi
Fincan Tatlısı Tarifi
Kestaneli Fırın Sütlaç Tarifi
Muhallebili Tel Kadayıf Tarifi
Balkabaklı Creme Brulee Tarifi