Benekli Pasta
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Benekli Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Kek hamuru için:

İç malzeme için:

Kakaolu krema için:

Süslemek için:

Benekli Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kakaolu krema için yumurta ve şekeri çukur bir kapta mikserle çırpın. Nişastayı suda ezin. Nişasta, süt ve kakaoyu yumurtalı karışıma ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın.
  2. Tencereye alıp kısık ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan alıp fındık kremasını ilave edin ve soğuyana kadar çırpın.
  3. Bal kabağını tencereye alıp şeker ve suyu ilave edin. Kabaklar yumuşayana ve suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Robota alıp püre haline getirin. Cevizi ilave edip karıştırın.
  4. Kek malzemelerini çukur bir kapta karıştırıp pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar mikserle çırpın.
  5. Hamuru yağlanmış dikdörtgen bir kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.
  6. Kek ılınınca kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. Enine ortadan ikiye kesin. Alt kekin üzerine sıcak kahvenin yarısını gezdirerek dökün.
  7. Üzerine kabak püresini sürün. Diğer keki üzerine kapatıp kalan kahveyle ıslatın. Kekin üzerini ve kenarlarını çikolatalı kremayla kaplayın.
  8. Buzdolabında 20 dakika bekletin. Üzerini rendelenmiş hindistan cevizi, inci şekerlemeleri ve nar taneleriyle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Diğer Tarifler Kek Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri Özel Günler Pasta Tarifleri

Benzer Tarifler

Nişastasız Sütlaç
Lotus Krema
Kaşık Tatlısı
Umm Ali Tatlısı
Piliç kazandibi
Diyabetik Muhallebi