Zülbiye
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zülbiye Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Şerbeti için

Zülbiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bu özel tatlıyı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Süt ve bir su bardağı suyu derin bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra unu ilave edip sürekli karıştırın ve ocaktan alın. Ilındıktan sonra zeytinyağı ve yumurtaları ilave edip iyice yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde parmak şekli vererek düğüm yapın. Derin bir tencerede kızgın yağda hamurları kızartın.

Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın. Sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökün. Üzerine 1 çay bardağı toz şeker ve dövülmüş ceviz serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Yöresel Tarifler Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Selanik Susamlısı
Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru