Üç Renk Tatlısı
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Üç Renk Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Şerbeti için

Üç Renk Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Şerbeti için, su, toz şeker ve limonu kaynatıp soğumaya bırakın. Yumurta ve şekeri kar haline gelinceye kadar çırpın. Yoğurt, ayçiçeği yağı, irmik, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Harcı üç ayrı kaba paylaştırın. Her birine Antep fıstığı, Hindistan cevizi ve kakao ekleyip karıştırın. Harçları yağlanmış kalıplara aktarıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Dilediğiniz boyutta yuvarlak kalıplarla keserek tatlıları üst üste dizin. Mevsim meyveleriyle süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru
Yulaf pare