Tellibaba Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tellibaba Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Şerbeti için

Üzeri için

Tellibaba Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Şerbeti için, su ve toz şekeri kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin. Tereyağını eritin. Ayçiçeği yağı ile karıştırıp kadayıfın üzerine 3 yemek kaşığı kadarını ilave edip karıştırın. Derin bir kapta tereyağı, ayçiçeği yağı, kabartma tozu, yoğurt, sirke, tuz ve yumurtayı karıştırın. Ele yapışmayacak bir kıvam alıncaya kadar un ilave edip yoğurun. Üzerini örtüp 20 dakika dinlendirin. İç harcı için kadayıfı elinizle tel tel ayırın. Ceviz içi, pudra şekeri ve tarçını ilave edip harmanlayın. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp unladığınız tezgahta çay tabağından biraz daha büyük daireler açın. Üzerine cevizli kadayıf ilave edip yuvarlak şekilde kapatın. Malzemenin hepsini aynı şekilde hazırlayıp birleşim yerleri altta kalacak şekilde yağladığınız fırın tepsisine dizin. Üzerine birer badem yerleştirin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Şerbeti iyice çekince servis yapın.

Meşhur baba tatlısı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Yöresel Tarifler Bayram Tatlıları Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Selanik susamlısı
Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru