Sultan Tatlısı
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sultan Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şerbet için

Sultan Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Ekmeklerin kenarlarını kesip mutfak robotuna alın ve un haline getirin. Tereyağını eritin ve ufalanmış ekmeklere karıştırın. Kelepçeli kek kalıbının tabanına ekmeği elinizle iyice bastırarak yerleştirin. Süt, irmik, vanilya, şeker ve dövülmüş damla sakızını tencerede karıştırın ve ocağa yerleştirin. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Karışımı kalıptaki ekmek tabanının üzerine dökün ve 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartarak soğumaya bırakın. Su, şeker ve limon suyunu tencerede kaynatın. Sıcak şerbeti soğuk tatlının üzerine dökün. Dilimleyerek üzerini süsleyin ve servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları Çay Saati Tarifleri Yöresel Tarifler Şerbetli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru
Yulaf pare