Şerbetli İrmik Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana malzemeleri un, irmik ve şerbet olan bu tatlı, Hindistan ve Yunan mutfaklarında da rağbet görmektedir. Sağlık bakımından oldukça önemli bir yere sahip olan irmik, vücuda ihtiyaç duyduğu enerjiyi verir. Kalsiyum ve potasyum değeri yüksek olduğu için, tatlı tariflerinde sık sık tercih edilir. Şerbetli irmik tatlısı, yoğun miktarda şeker içerdiğinden ölçülü bir şekilde tüketilmelidir. Hazırsanız, püf noktaları ve servis önerileriyle şerbetli irmik tatlısı tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Şerbetli İrmik Tatlısı Kaç Kaloridir?

Tatlının lezzetli olması için hamurun kıvamını doğru bir şekilde ayarlayın. İrmik hamuru çok yumuşak olursa bir miktar un ilave ederek koyulaştırabilirsiniz. İrmiklerin tepsiye yapışmaması için, tepsi tabanını birkaç damla su ile ıslatın. Vaktiniz varsa tatlıyı fırından çıkarttıktan sonra 2 saat buzdolabında dinlendirin. Şerbetin çok tatlı olduğunu düşünüyorsanız, bir süre daha kaynatın ve üzerine su ilave edin.

Şerbetli İrmik Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Şerbeti için

Üzeri için

Şerbetli İrmik Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Önce şerbeti için su ve toz şekeri bir sos tenceresine alın.
  2. Şeker tamamen eriyinceye kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynatın. Limon suyunu ilave edip ocaktan alın.
  3. İrmik hamuru için yoğurt, zeytinyağı, un,vanilya, kabartma tozu, tuz, irmik ve yumurtayı boş bir kasenin içerisine ekleyin.
  4. Pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yağlı kağıt serili muffin kalıplarına yerleştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında irmik hamuru kızarıncaya kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  6. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Tatlı şerbeti tamamen çektikten sonra üzerini Antep fıstığı ve şeftali dilimleri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Tatlının lezzetli olması için hamurun kıvamını doğru bir şekilde ayarlayın. İrmik hamuru çok yumuşak olursa bir miktar un ilave ederek koyulaştırabilirsiniz.
  • İrmiklerin tepsiye yapışmaması için, tepsi tabanını birkaç damla su ile ıslatın.
  • Vaktiniz varsa tatlıyı fırından çıkarttıktan sonra 2 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Şerbetin çok tatlı olduğunu düşünüyorsanız, bir süre daha kaynatın ve üzerine su ilave edin.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları Şerbetli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru
Yulaf pare