Rüzgar Gülü
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Rüzgar Gülü Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

Şerbet için

Rüzgar Gülü

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamur için gerekli malzemeleri iyice yoğurun ve dinlendirin. Hamuru merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açın. Çay bardağının ağız kısmıyla hamurdan yuvarlaklar kesin. Beş daireyi diğerinin yarısına gelecek şekilde üst üste yerleştirip rulo şeklinde sarın. Tam ortasından kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Tatlıları şerbetin içine aktarın ve şerbetini çekince süzüp servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Yöresel Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru
Yulaf pare