Revani Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ermeni mutfağının özgün lezzetlerinden biri olan revani, ilk olarak Osmanlı saray mutfağında yapılmıştır. Şerbetli tatlılar arasında çok sevilen bu tatlı, irmik ve un karışımı ile hazırlanır. Bazı yörelerde 'yoğurt tatlısı' veya 'sünger tatlısı' olarak da bilinir. Özellikle özel günlerde ve bayram sofralarında sık sık yer verilir. Malzemeleriniz hazırsa, saray usulü revani nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir gelin birlikte görelim.

1 Porsiyon Revani Kaç Kaloridir?

Revani tatlısının bir porsiyonu, yaklaşık 345 kaloridir. Şeker ve karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, kilo kontrolünde olanların ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir.

Revani Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şerbeti için

Üzeri için

Revani Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak şerbeti hazırlamak için; şeker, su ve limon suyunu tencereye alın ve kısık ateşte 20 dakika boyunca kaynatın. Ardından soğumaya bırakın.
  2. Yumurta, şeker, yoğurt, vanilya ve yağı mikserle çırpın. İrmik, rendelenmiş limon kabuğu, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  3. Hazırladığınız revani hamurunu yağlanmış dikdörtgen şeklindeki cam kabın içine aktarın ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  4. Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerine gezdirerek dökün ve 1 saat dinlendirin. Üst kısmını meyve dilimleri ile süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Revaniyi servis ederken antep fıstığı, ceviz, hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Revani tatlısını, vanilyalı dondurma veya kaymak ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Tarifte hazır olarak satılan revani hamuru kullanabilirsiniz. Hamuru kendiniz hazırlayacaksanız, yoğurma işlemini 10 dakika uygulayın.
  • Tarifte kullanacağınız yumurta ve yoğurdun oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  • Yumurta ve şekeri karıştırırken mikser kullanın. Böylece daha iyi köpürmesini sağlayabilirsiniz.
  • Hamurun kıvam alması için, üzerini streç ile örterek 15 dakika dinlendirebilirsiniz.
  • Tatlının eşit derecede pişmesi için, fırını önceden ısıtın.
  • Tatlınız sıcakken, ılıyan şerbeti üzerine dökün. Böylece şerbet daha kolay emilecektir.

Tarif Kategorileri

Pratik Tatlı Tarifleri Kek Tarifleri Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Selanik susamlısı
Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru