Portakallı Lokma
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Portakallı Lokma Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartma için

Portakallı Lokma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Margarini oda sıcaklığında yumuşatıp küçük küçük kesin. Unu hamur yoğurma kabına alıp margarin, süt ve tuz ilave edin. Katı ve düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Un serpilmiş zemine alıp merdaneyle 2 mm inceliğinde açın.

Portakalları yıkayıp kabuğunu rendeleyin. Tozşekerle harmanlayıp hamurun üzerine serpiştirin. 10 cm?lik şeritler halinde kesip her birini rulo şeklinde sarın ve yarım parmak kalınlığında dilimleyin. Dilimlerin kesik kısımlarının üzerine elinizle hafifçe bastırın.

Yağı tavada kızdırıp hamurların iki tarafını kızartın. Kevgirle kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak veya soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Tatlı Atıştırmalık Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru
Yulaf pare