Lor Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Lor Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şerbeti için

Üzeri için

Lor Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Soğumaya bırakın. 
  2. Lor peynirini geniş bir kaseye alın. Yumurtaları ekleyip mikserle çırpın. Şeker, un, pirinç unu, vanilya, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın. 
  3. Hamuru krema sıkma torbasına doldurun ve yağlanmış tepsiye şekilli olarak aralıklı sıkın. 175 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. 
  4. Fırından çıkardığınız tatlının üzerine soğumuş şerbeti gezdirerek dökün ve 1 saat beklettikten sonra üzerine hindistan cevizi serperek servis yapın.
  Servis Önerisi

Lor tatlısını servis yapmadan önce mutlaka 1 saat dinlendirin. Birkaç saat dinlenen tatlı şurubunu çok daha iyi çekeceği için çok daha lezzetli olacaktır.

Tarif Kategorileri

Peynirli Tarifler Çay Saati Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Selanik susamlısı
Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru