Kuru Meyveli Baklava
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuru Meyveli Baklava Tarifi İçin

Malzemeler

Kuru Meyveli Baklava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Şekerli sos için; kuru incir ve kayısıları zar şeklinde doğrayın. Kuru meyveleri derin bir tavaya alın. Tozşeker, su ve gülsuyunu ekleyip kısık ateşte karamelize edin. Ateşten alıp ılınmaya bırakın.

Kuru baklavayı servis tabağına alıp ortasını açın. Üzerine bir parça kaymak ve bir top vanilyalı dondurma yerleştirin. Karamelize edilmiş kuru meyvelerle servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Dondurmalı Tatlılar

Benzer Tarifler

Kolay Şekerpare Tarifi
Yağsız Revani Tarifi
Yoğurtlu Kalburabastı Tarifi
Tam Ölçülü Haşhaşlı Revani Tarifi
Bademli Şam Tatlısı Tarifi
Süt Şerbetli Haşhaşlı Tatlı Tarifi