Koca Karı Gerdanı Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Samsun ve Rize mutfağıyla özdeşleşen koca karı gerdanı tatlısı, aslında burma baklava olarak da bilinir. İç harcı ceviz veya fındık ile doldurulan bu tatlı, şerbetle bir araya getirilir. Özellikle bayram sofralarında sunulmasıyla bilinir. İsteğe göre dondurma ve kaymak eşliğinde servis edilir. Malzemeler hazırsa, nefis mi nefis koca karı gerdanı tatlısına geçebiliriz. 

Şerbetli tatlı severler için nefis çullama tatlısı ve server paşa tatlısı tarifini de buraya bırakıyoruz.

Koca Karı Gerdanı Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbeti İçin:

İçi İçin:

Üzeri İçin:

Koca Karı Gerdanı Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamurun tüm malzemeleri derin bir kap içerisinde yoğrulur.
  2. 30 adet beze yapılır ve dinlendirilir.
  3. Un ve nişasta karışımı hazırlanır ve hamurlar çok ince açılır.
  4. Açılan yufkaların içine ceviz serpilir ve üzerine bir yufka daha koyulur ve tekrar ceviz eklenip tekrar üzeri yufkayla kapatılır.
  5. Oklavaya sarılır ve hamur büzülür. Bıçakla küçük küçük kesilir.
  6. Bir fırın tepsisine alınır ve üzerine eritilmiş tereyağlı ve sıvıyağlı karışım sürülür.
  7. 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
  8. İlk sıcağı gittikten sonra soğuk şerbet eklenir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları Yöresel Tarifler Karadeniz Mutfağı Yemekleri Şerbetli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Selanik Susamlısı
Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru