Kıbrıs Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kıbrıs mutfağından dünyaya yayılan bu tatlı, ülkemizde çok sevilen tatlılardan biridir. Şerbet ile lezzetlendirilen Kıbrıs tatlısının yapımında galeta unu ve hindistan cevizi kullanılır. Üzerine krema sürülen bu tatlı, sunum aşamasında meyve dilimleri ile süslenebilir. Özellikle şeftali, nektarin ve çilek dilimlerinin Kıbrıs tatlısına çok yakıştığını söyleyebiliriz. Malzemeler hazırsa, Kıbrıs tatlısı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Keki için

Şerbeti için

Kreması için

Üzeri için

Kıbrıs Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Kreması için, süt, nişasta ve toz şekeri orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. 
  2. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Keki için, yumurta ve toz şekeri bir karıştırma kabına alarak iyice çırpın. 
  3. Galeta unu, Hindistan cevizi rendesi, Ayçiçek yağı ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın. 30x30 ölçülerinde bir fırın kabını yağlayıp kek karışımını yayın. 
  4. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Soğuk şerbeti kaşık yardımıyla ılınan kekin kenarlardan ortasına doğru gezdirerek dökün. 
  5. Soğuyan kremanın içine kremşantiyi ekleyin ve mikserin yüksek devirde 3-4 dakika çırpın. Hazırladığınız kremayı soğuk tatlını üzerine yayın. Dilimlenmiş nektarin ile süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Selanik susamlısı
Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru