Jalebi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Jalebi Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

Şerbet için

Kızartmak için

Üzeri için

Jalebi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Şeker ve suyu kaynatın. Kakule, safran ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Unu geniş bir kaba eleyin. Pirinç unu, yoğurt, su ve tuzu ekleyip çırpın. Hazırladığınız hamuru 1 gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün hamur 2 katına çıkınca düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve kızgın yağa helezon şeklinde sıkın. Her iki tarafı da kızarınca yağdan alıp şerbetin içine atın. Birkaç dakika bekletip servis tabağına alın. Üzerine file badem serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Şerbetli Tatlı Tarifleri Hint Mutfağı Tatlı Atıştırmalık Tarifler Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru
Yulaf pare