Hamur Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Hamur Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şerbeti için

Üzeri için

Kızartmak için

Hamur Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Ramazan davetlerinde misafirlerinize sunacağınız güzel bir tatlı. Su, şeker ve limon suyunu kaynatarak şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın. Yumurta, yoğurt, un ve kabartma tozunu bir kasede çırpın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Hazırladığınız harçtan birer yemek kaşığı kızgın yağa dökün. Yağın içinde hızlı hareketlerle kenarlarını spatula ile kare olacak şekilde düzeltin. Hamur altın rengi alıncaya kadar kızartıp şerbetin içine atın. 10 dakika bekletip servis tabağına alın. Üzerine iri çekilmiş ceviz içi serpiştirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Selanik susamlısı
Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru