Gül Suyu Şuruplu Baklava
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Gül Suyu Şuruplu Baklava Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Gül suyu şurubu için

Gül Suyu Şuruplu Baklava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bademleri ve Antep fıstıkları mutfak robotunda veya havanda ezerek ufalayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayıp sıcak fırında 5 dakika bekletin. Karışımı fırından alıp bir kaba aktarın. Tarçın ve muskat ekleyip harmanlayın. 20X30 cm çapında bir tepsiyi yağlayın. İkişer yufkanın arasına eritilmiş tereyağı sürüp kuruyemişli harçtan serperek tepsiye
dizin. Tüm malzemeyi bu sıralamayla tamamlayın. Üçgen şeklinde dilimleyip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp soğutun. Gül sulu şurup için su ve balı bir tencerede karıştırıp fokurdamayacak şekilde kaynatın. Gül suyu ekleyip tencereyi ocaktan alın. Sıcak şurubu soğuk yufkaların üzerine gezdirerek dökün. Şurubunu çekene kadar bekletip servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları

Benzer Tarifler

Selanik susamlısı
Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru