Fıstıklı Burma
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fıstıklı Burma Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şerbeti için

Üzeri için

Fıstıklı Burma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Misafirlerinize sunacağınız tatlınızı kendi mutfağınızda kendiniz hazırlayın. Şerbeti için su, şeker ve limon suyunu kaynatıp soğumaya bırakın.

Baklava yufkalarını ortadan ikiye kesin. Yarısının üzerine fırçayla tereyağı sürüp diğer yarısını üzerlerine serin. Her bir parçanın üzerine bolca toz fıstık serpiştirin.

Oklava ile rulo şeklinde sarıp iki ucundan ortaya doğru iterek büzün ve oklavadan dikkatlice çıkartın.

Fırın tepsisine tereyağı sürüp burmaları tepsiye dizin ve 190 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

Tatlıyı fırından çıkartıp 2 dakika beklettikten sonra şerbeti üzerine gezdirin. 30-40 dakika dinlendirdikten sonra üzerine toz fıstık serpiştirerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kuruyemişli Tarifler Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları

Benzer Tarifler

Selanik susamlısı
Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru