Çiğ Yağ Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çiğ Yağ Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şerbeti için

Çiğ Yağ Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra tatlı tarifleri bölümünden seçtiğiniz çiğ yağ tatlısında. Şerbeti için, şeker ile suyu kaynatıp soğumaya bırakın.

Tereyağını hafif eritin. Un ilave edip hafif yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Üzerlerine parmak batırarak şekil verin. Yağladığınız fırın tepsisine aralıklı yerleştirin. 180 dereceye ayarladığınız fırında pişirin.

Fırından çıkardığınız tatlılar sıcakken soğuk şerbeti üzerlerine gezdirerek dökün. Soğuyunca üzerlerine toz Antep fıstığı serperek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Selanik susamlısı
Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru