Ceviz Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ceviz Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şerbeti için

Ceviz Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Cevizlerin yeşil dış kabuklarını soyup acısı gidene kadar 1 hafta süreyle suda bekletin (suyunu sık sık değiştirin). 1 hafta sonunda cevizleri haşlayıp süzgece alın. Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp şurup kıvamına gelene kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ceviz, karanfil ve ufalanmış damla sakızını şerbete ekleyip 30 dakika kısık ateşte pişirin. Süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Bayram Tatlıları Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Kuruyemişli Tarifler

Benzer Tarifler

Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru
Yulaf pare