Çerkez Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çerkez Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için

Çerkez Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tozşeker ve suyu tencereye alıp 10 dakika kaynatıp soğumaya bırakın.

Un, maya, tereyağı ve yumurtaları mikserle hamur kıvamına gelene kadar karıştırın. Ceviz içi, yumurta sarıları ve tarçını bir kasede karıştırın. Hamuru merdane ile açıp cevizli karışımı içine yayın. Hamuru rulo şeklinde sarın ve 1 saat derin dondurucuda bekletin.

Hamuru 4 cm aralıklarla kesin. Kızgın yağda kızartın. Önceden hazırladığınız şurubun içine atıp antepfıstığıyla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları Şerbetli Tatlı Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru
Yulaf pare