Boşnak Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Boşnak Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç malzemesi

Şerbeti için

Üzeri için

Boşnak Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yumurta sarılarını ve eriterek soğuttuğumuz margarini bir kaba alalım bir tutam tuz ilave edelim. Elenmiş unu ve 1 paket kabartma tozunu azar azar ilave edip karıştıralım. Kulak memesi yumuşaklığına gelen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparalım ve avuç içinde yuvarlayarak şekil verelim.

Şekil verdikten sonra hamuru çok hafif yassılaşltıralım. Ceviz tarçın ve hindistancevizini bir kasede karıştıralım. Bu karışımdam yassılaştırdığımız hamurun içine bir miktar koyalım ve kenarlarını bükerek kapatalım. Ters çevirerek çok az yağ sürülmüş tepsiye dizelim ve üzerine 1 yumurta sarısını sürelim. Önceden ısltılmış 200 dereceli fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim. Bu arada şerbet için suyu ve şekeri kaynatalım.

Ateşten almadan 1 dakika önce çeyrek limon suyunu ilave edelim ve ılınmasını sağlayalım. Fırından çıkardığımız tatlıları ılıtalım ve ılık şerbeti üzerine dökelim. Tatlıları servis tabağına alalım üzerine hindistancevizi ve antepfıstığı serperek servis yapalım.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru
Yulaf pare