Antep Fıstıklı Nevzine
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Antep Fıstıklı Nevzine Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

Üzeri için

Şerbet için

Antep Fıstıklı Nevzine

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu tencereye alın. Şeker eriyinceye kadar yaklaşık 20 dakika orta ateşte kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 taşım daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Hazırladığınız şerbeti soğumaya bırakın. Eritilmiş tereyağını geniş bir kaba alın. Ayçiçek yağı, yumurta, yoğurt, vanilya, tahin, kabartma tozu ve ceviz içini ekleyip karıştırın. Sert bir hamur elde edecek şekilde azar azar un ekleyip yoğurun. Kare bir tepsinin içini yağlayın. Hazırladığınız hamuru bastırarak tepsiye yayın. Üzerini kaşığın tersiyle düzeltin. Bütün antep fıstıklarını hamurun üzerine hafifçe içine gömülecek şekilde yayın. Hazırladığınız nevzine hamurunu bıçakla kare şekilde dilimleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında fıstıklar kızarıncaya kadar pişirin. Tatlıyı fırından alın. Önceden hazırladığınız soğuk şerbeti kepçeyle yavaş yavaş üzerine gezdirin. Şerbetini çekinceye kadar bekletin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru
Yulaf pare