Tropikal Meyveli Rulo Pasta
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Evde kendi ellerinizle hazırlayabileceğiniz nefis bir tarifle karşınızdayız. Tropikal meyve suyu, kivi, ananas, mango ve limon kabuğuyla sunulan pastayı hazırlamak yalnızca 40 dakika. Peki, tropikal meyveli pasta nasıl yapılır? Sorunun cevabını öğrenmek için tarife geçebiliriz.
Tropikal Meyveli Rulo Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Kek hamuru için: 

Krema için: 

Tropikal Meyveli Rulo Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Meyve suyu, yumurta sarısı, şeker, un ve puding tozunu bir kapta karıştırın. Karışımı tencereye alıp kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin.
  2. Tereyağının yarısını ekleyip sürekli karıştırarak soğutun. Karışıma kalan tereyağını ve kiraz likörünü ilave edip tekrar karıştırın. Buzdolabında bekletin.
  3. Yumurta ve şekeri bir kapta  mikserle krema kıvamında çırpın. Elenmiş un, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı ekleyin.
  4. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hamuru 1 cm kalınlığında döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
  5. Temiz bir bezi ıslatıp iyice sıkın. Tepsideki keki kağıdı ile alıp mutfak bezinin üzerine yerleştirin. Keki uzun kenarından başlayarak rulo yapın.  Tekrar açıp kağıdı çıkarın.
  6. Üzerine kremanın yarısını sürüp  meyveleri serpiştirin. Keki rulo şeklinde sarın. Üzerine kalan kremayı  sürüp fındıkları serpiştirin.
  7. Tropikal meyveli pastayı çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tropikal Meyveli Rulo Pastanın Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Meyve sulu karışımı, ocakta krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Topaklanma olmaması için bir kez mikserden geçirebilirsiniz.
  2. Karışıma tat vermek için portakal ve mandalina kabuğu da kullanabilirsiniz.
  3. Fırını önceden pişirerek hamurun eşit bir şekilde pişmesini sağlayabilirsiniz.
  4. Pastanın üzerini renkli şekerlemeler ve meyve dilimleri ile süsleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Tropikal Meyveli Rulo Pasta Kaç Kalori?

  1. Tropikal meyveli rulo pastanın bir dilimi, yaklaşık 215 kaloridir. Şeker değeri yüksek olduğu için ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.

Doğum günü, yıl dönümü gibi özel günlerde sunabileceğiniz pasta tarifleri mi arıyorsunuz? Taze meyvelerle hazırlanan nefis muzlu rulo pasta tarifine göz atın.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Pasta Tarifleri

Benzer Tarifler

Fakir Pastası
Muhallebili Bisküvili Pasta
Diyabetik Pasta
Kış Pastası
Çıtır çıtır yaz pastası
Latte Pasta