Rus Pastası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pandispanya, krema ve meyve ile hazırlanan rus pastası, Rus mutfağının en lezzetli tarifleri arasında yer alır. Kat kat hamur ile hazırlanan bu pastanın yapımında bal kullanılır. Bazı ülkelerde 'medovik' olarak bilinen rus pastası, vücudun enerji vererek dinç kalmayı sağlar. Malzemeleriniz hazırsa, özel günlerde kendi ellerinizle hazırlayabileceğiniz ballı rus pastası tarifine başlayabiliriz.

Özel gün ve kutlamalarda sunabileceğiniz nefis pasta tarifleri mi arıyorsunuz? Doğal meyvelerle tatlandırılan muzlu rulo pasta tarifine göz atarak kendinizi ve sevdiklerinizi şımartın.

Rus Pastası Tarifi İçin

Malzemeler

Krema için

Süslemek için

Rus Pastası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Orta boy bir sos kabını ocağa alın. Balın yarısını içine koyup, tereyağını ekledikten sonra sadece ısıtın, kesinlikle kaynatmayın.
  2. Ocaktan alıp karıştırarak önce kalan balı, ardından yumurtaları tek tek ekleyerek çırpın. Unun bir bardağını yavaşça ekleyip çırpmayı sonlandırın. 
  3. Geri kalan unu yoğurma kabına alıp, içine kabartma tozunu ekleyin. Daha sonra yumurtalı karışımı aktarıp yoğurmaya başlayın ve orta sert bir hamur elde edin.
  4. Hamuru 10 eşit parçaya bölün. Her birini 20-25 cm çapında açıp, yanmaz tabanlı bir tavada alt üst şeklinde kısa sürede pişirin (toplam 2 dakikayı geçmemeli).
  5. 18-20 cm’lik bir çember kalıpla kenarlarını düzgün olarak kesin. Çıkan parçaları fırında süslemede kullanmak üzere blender’dan geçirin.
  6. Kremayı çırpın, balı ekleyerek çırpmaya devam edin. Çırpmayı sonlandırıp quark’ı ekleyerek karıştırın.
  7. Soğuyan hamurları düz bir tabağa tek tek aralarına birkaç kaşık krema koyup üst üste sıralayın. Pastayı kalan krema ile kaplayın.
  8. Üzerini blender’dan geçirdiğiniz kırıntılarla kaplayın. Bu şekilde en az 24 saat buzdolabında bekletin. Servis öncesi taze meyvelerle süsleyin, dilimleyerek servis edin.

Rus Pastasının Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarifte kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  2. Kremanın özdeşleşmesi için çırpma işlemini sürekli devam ettirin. Topaklanma oluşursa mikserden geçirebilirsiniz.
  3. Bu keki buzdolabında bekletmeden kesinlikle dilimlemeyin! Lezzetli bir Rus pastası en az 24 saat buzdolabında bekleyince olur. 
  4. Rus pastasının üzerini çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Rus Pastası Kaç Kaloridir?

  1. Rus pastasının bir dilimi, yaklaşık 350 kaloridir. Şeker ve karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmelidir. 

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Pasta Tarifleri

Benzer Tarifler

Fakir Pastası
Muhallebili Bisküvili Pasta
Diyabetik Pasta
Kış Pastası
Çıtır çıtır yaz pastası
Latte Pasta