Kedidilli Kayısılı Kolay Pasta
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kedidilli Kayısılı Kolay Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Kayısılı jöle için

Kedidilli Kayısılı Kolay Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Muhallebisi için sütü tencereye alın. Nişastayı, unu, vanilyayı, margarini ve yumurtayı ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpıp orta ateşte, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  2. Büyük boy cam bir kaseyi streç film ile kaplayın. Kedidili bisküvilerini süt ile ıslatarak kasenin etrafını ve tabanını kaplayın. Üzerine pişirdiğiniz muhallebiyi dökün.
  3. Kayısılı jöle için kayısıların kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkarın. Küp doğrayıp şekerle birlikte çukur bir kaba alın. El blenderi yardımıyla püre haline getirin. Daha sonra orta boy bir tencereye alıp, 1 çorba kaşığı soğuk suda inceltilmiş 2 çorba kaşığı nişastalı karışımı ilave edin. Orta ateşte, kıvamı katılaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp, ılınınca muhallebinin üzerine dökün ve buzdolabında soğuması için en az 3-4 saat bekletin. Buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servis tabağına ters çevirerek çıkartın ve üzerindeki  filmi alın. İstediğiniz gibi süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çay Saati Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Pasta Tarifleri Pratik Pasta Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Fakir Pastası
Muhallebili Bisküvili Pasta
Diyabetik Pasta
Kış Pastası
Çıtır çıtır yaz pastası
Latte Pasta