Çilekli Milföy Pasta
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çilekli Milföy Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Çilekli Milföy Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Milföyü dondurucudan çıkarın ve biraz yumuşamasını bekleyin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve milföyleri üzerine dizin. Milföylerin üzerine çok kabarmamaları için çatalla delin ve milföylerin üzerine de yağlı kağıt serin. Başka bir fırın tepsisini ağırlık yapması için üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  2. Bir tencerede süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını ekleyip karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ateşten alıp içine vanilya ve tereyağını ekleyip yağ eriyinceye kadar karıştırın ve  soğumaya bırakın. Soğuyan kremayı sıkma torbasına koyun.
  3. Bir milföyü önünüze alın ve içerisine kremadan sıkın, üzerine ince dilimlenmiş çilek dizin. Ardından üzerine ikinci milföyü koyup yeniden krema sıkıp, çilek yerleştirin. Son olarak en üste bir milföy daha koyup pudra şekeri serperek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Milföylü Tarifler Pasta Tarifleri

Benzer Tarifler

Fakir Pastası
Muhallebili Bisküvili Pasta
Diyabetik Pasta
Kış Pastası
Çıtır çıtır yaz pastası
Latte Pasta