SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Meyveli Tatlı Tarifleri
Zencefilli Mandalina Şurubu
Zencefilli Mandalina Şurubu
Güncelleme tarihi:
19 Kasım 2022
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Zencefilli Mandalina Şurubu Tarifi İçin
Malzemeler
3 kg mandalina
2 adet portakal
2.5 su bardağı toz şeker
2 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
1 parça zencefil (Ceviz büyüklüğünde)
Zencefilli Mandalina Şurubu
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Mandalina ve portakalların suyunu sıkıp tencereye aktarın. Üzerine şekeri, ince dilimlenmiş zencefili, çubuk tarçını ve karanfilleri ekleyin.
Orta ateşte, yarım saat kaynatın.
Kaynama süresince üzerinde biriken köpükleri süzerek alın.
Ocaktan alıp, oda ısısında soğuyunca sterilize edilmiş kavanoza aktarın. Kapağını iyice kapatın.
Servis için damak tadınıza göre soğuk su veya soda ilave ederek inceltip tatlandırın.
Tarif Kategorileri
Öğle Yemeği
İçecek Tarifleri
Meyveli Tatlı Tarifleri
Benzer Tarifler
Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti