Yeşil Erik Reçeli
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yeşil Erik Reçeli Tarifi İçin

Malzemeler

Yeşil Erik Reçeli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Erikleri yıkayıp süzün. Şekeri, suyu ve kapalı bir top süzgecin içinde muhafaza ettiğiniz ıhlamur yapraklarını tencereye aktarın. 15 dakika boyunca kaynatın.
  2. Kaynayan şerbetli suya erikleri ilave edin. Üzerinde köpük oluşuyorsa köpüklerini temizleyin. Reçel kıvamına gelince limon suyunu ve tereyağını ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın. Sterilize edilmiş kavanozlara aktarın. Kapağını sıkıca kapatın. Ters çevirip bir gün boyunca bekletin; akma, sızma olmuyorsa reçeliniz hazır demektir.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Reçel Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti