Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yapımında yalnızca 6 malzeme kullanılan bu tatlı, yaban mersini ve kadayıfın uyumunu gösterir. Şef Yıldız Öz Samaha'dan hem meyveli, hem de şerbetli tatlı severlerin favorisi olacak yaban mersinli kadayıf tatlısı tarifine geçebiliriz.

Kadayıflı muhallebi tarifine göz atmayı unutmayın.

Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle taze kadayıfları derin bir kap içerisine alın ve elinizle havalandırıp üzerlerine eritilmiş tereyağını azar azar dökerek güzelce harmanlayın. 
  2. Pişireceğiniz kalıpların şeklini alacak biçimde yerleştirip sıkıca bastırarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 
  3. Fırından aldıktan sonra soğuması için bir kenara alıp bekletin. 
  4. Derin bir tencereye yaban mersinlerini alıp üzerine şeker, su ve limonu ekleyin orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 
  5. Sos henüz sıcakken blender’dan geçirip hazırlamış olduğumuz kadayıfların üzerine döküp servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Şerbetli Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti
Şeftali Pestili