Vişneli Pay
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Vişneli Pay Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Üzeri için

Vişneli Pay

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamuru için, un, bir tutam kadar tuz ve tereyağını robottan geçirin. Pudra şekerini ekleyip karıştırın. Yumurta sarısını ve suyu ayrı kasede karıştırıp unlu karışımın içine ekleyin. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Hamuru unlanmış tezgah üzerine alın. İki eşit bezeye ayırıp tekrar yoğurun ve bezelerin üzerini streç filmle sarıp buzdolabında bir saat dinlendirin. Dinlenen bezeleri unlanmış bir tezgah üzerine alın. Bir merdane yardımıyla açın. Bezelerden bir tanesini hafif yağladığınız tart kalıbının tabanına yerleştirin. Diğer bezeyi de bir yağlı kağıt üzerine alarak yarım saat daha buzdolabında dinlendirin. İç harcı için, çekirdeklerini çıkarttığınız vişneler, şeker ve badem esansını bir tencereye alın. Bir kasede karıştırdığınız nişasta ve vişne suyunu ilave edin. Sos koyulaşıp kıvam alıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ilınan harcı tart kalıbının üzerine yayın. Üzerine iri doğradığınız tereyağını ilave edin. Diğer bezeyi de bir merdane yardımıyla açıp şekilli bir kalıp yardımıyla parçalar kesin ve harcın üzerine kapatın. Ayrı bir kasede çırptığınız yumurta sarıları ve sütü bir fırça yardımıyla hamurun üzerine sürün. File badem serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tart Tarifleri Tatlı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti