Vişneli Biber Dolması
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Vişneli Biber Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Vişneli Biber Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Dolmalık fıstıkları ekleyerek rengi hafif dönünceye kadar karıştırın. Yıkanmış pirinç, kuş üzümü, tuz, karabiber, yenibahar ve naneyi ekleyerek birkaç dakika kavurun. 1.5 su bardağı sıcak su ve toz şekeri ilave ettikten sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Soğuyan pilavın içine vişnelerin yarısını ekleyerek karıştırın. Biberleri yıkayıp sap kısımlarını oyarak çıkartın ve çekirdeklerini temizleyin. Pirinç harcını biberlerin içlerine 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurun ve dilimlenmiş domates ile kapatın. Dolmaları domatesli kısımları üst tarafa gelecek şekilde tencereye dizin. Vişneleri serpiştirip sıcak su ve vişne suyunu ekleyin. Suyu kaynayıncaya kadar yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte biberler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Dolma Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti